top of page
Search

Maatregelen om werkdruk voor personeel in woonzorgcentra te verlichten



Op de laatste bijeenkomst van de Vlaamse Regering voor de verkiezingen van 9 juni jl. werd het licht op groen gezet voor een aantal maatregelen, ter waarde van 31 miljoen euro, die de werkdruk voor het personeel in de woonzorgcentra moeten verlichten. Het gaat o.a. over de financiële ondersteuning van jobstudenten deze zomer en over de verhoging van de vergoeding van de anciënniteit.

 

Concreet betekent dit dat woonzorgcentra gestimuleerd en gefinancierd – 19,15 euro per uur - worden om tijdens de vakantieperiode jobstudenten aan te nemen voor ondersteunende taken zoals logistiek, keuken en onthaal, en dit om de werkdruk in de woonzorgcentra wat te verminderen.

 

Ook wordt er ingezet op een verhoging van de anciënniteit voor zorgkundigen en reactiveringspersoneel. Tot nu toe kwam de Vlaamse overheid tussen in de loonkost van zorgkundigen en reactiveringspersoneel tot maximaal 12 jaar anciënniteit. De Vlaamse Regering nam nu de beslissing om dit te verhogen tot 16 jaar.

 

Volgens bevoegd Vlaams minister Hilde Crevits – vanaf nu in lopende zaken – hebben deze maatregelen de bedoeling te helpen bij de ondersteuning van het personeel en de werkdruk te verlichten.

 

Johan Staes van Vlozo reageert tevreden maar kijkt ook naar de toekomst: “Met het groeiende personeelstekort in de zorg in het achterhoofd is het duidelijk dat alle stappen die gezet kunnen worden om de werkdruk in de Vlaamse woonzorgcentra enigszins te verlichten welkome stappen zijn. Het is nu aan de volgende Vlaamse Regering, die er hopelijk snel komt, om een coherent geheel aan maatregelen te treffen die aan alle aspecten van de uitdaging waarmee de Vlaamse ouderenzorg meer en meer mee geconfronteerd structureel tegemoet komt.”


 

Meer lezen? Vlozo-leden kunnen deze maatregelen in detail nalezen op ons ledenportaal via deze link. Inloggen kan met uw persoonlijke Vlozo account.

65 views0 comments
jdenieuw.jpg
VLOZO-banner-Sodexo.jpg
logo-vlozo.png

Het Vlaams Onafhankelijk Zorgnetwerk is een werkgeversfederatie die reeds meer dan 30 jaar de belangen van de onafhankelijke (semi-)residentiële ouderenvoorzieningen verdedigt.

 

Als federatie zijn we ervan overtuigd dat we aan de vooravond van de vergrijzing steeds meer als ondernemer moeten leren denken.

 

We pleiten voor meer ondernemerschap

om onze zorg ook in de toekomst kwalitatief hoogstaand, toegankelijk én betaalbaar te houden.

Daarnaast zorgen wij ervoor dat onze leden meer tijd hebben om zich te focussen op de job van beheerder. Dat betekent: administratieve vereenvoudiging, doordachte en transparante regelgeving en het wegwerken van de knelpunten die de job vandaag complex maken.

Vlozo zit mee aan de tekentafel van de Vlaamse ministeriële besluitvorming.

NUTTIGE LINKS

ADMIN

Vlaams Onafhankelijk Zorgnetwerk vzw

Koningsstraat 55 bus 6 

1000 Brussel

info@vlozo.be 

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

Hartelijk dank voor de inschrijving

©2021 VLOZO vzw. All rights reserved  webdesign by SlimICT

bottom of page